Românii mai au un singur drept: acela de a huidui!

Dreptul la un trai decent, garantat de Constituţie? Un moft! Dreptul la vot? O ruşine, fiindcă toate, absolut toate alegerile sînt furate. Dreptul la sănătate, educaţie, opinie? Haida-de, totul e o batjocură. Şi atunci, ce le mai rămîne bieţilor români? Le rămîne vărsarea nădufului, din rărunchi. A da cu ,,Huo!” – ce descărcare nervoasă! În octombrie 1918, cînd un înalt reprezentant al Germaniei, care ne ocupase ţara, îşi făcea plimbarea, în trăsură, prin Grădina Episcopiei (Atheneul Român), cîteva zeci de români l-au huiduit copios. Neamţul a crezut că ei strigă ,,Hoch!” (adică ,,Sus!”, ,,Trăiască!”) nu ,,Huo!” – aşa că i-a salutat, radiind de bucurie. Astăzi, după aproape 100 de ani, tot lîngă un templu al muzicii, un alt neamţ e luat la trei păzeşte de bucureşteni. Desigur, se poate spune că nu era momentul şi nu era nici locul – dar unde îl mai prindeau românii pe acest turist de profesie? La Miami? În Madeira? Ori poate în Germania? Ce, el stă vreodată locului? Parcă are praf de scărpinat la fund. Nici nu aterizează bine dintr-o deplasare peste hotare că îl şi vezi că şi-a luat de mînă ştrengăriţa cu dinţi ca porţelanu’ şi picioare de Tătăruşanu şi o zbugheşte iar. Caută tot felul de pretexte, numai la Palatul Cotroceni să nu stea. Eu locuiesc aproape şi văd cît e de pustie zona. Aproape de intrarea principală staţionează 3 microbuze părăsite – sînt maşini de filaj. Timp de 8 ani, au fost doar 2. De cînd securiştii de la SRI şi Mafia din Germania l-au impus pe Salamul de Sibiu ,,cîştigător”, a apărut şi a treia, care supraveghează ce? Lipsa, totală, de activitate? Pînza de păianjen care s-a aşternut peste Palatul Cotroceni?

Măcar cu Băsescu ne distram: ăsta sărea gardul, la 2 noaptea, de era să-l împuşte santinela, pe cînd Slănină Vodă doarme-n cizme.

În urmă cu cîţiva ani, cînd nişte cetăţeni l-au huiduit pe Traian Băsescu în faţa bisericii unde se căsătorea fiica lui mai mică, eu m-am simţit dator să-l apăr, ca tată de fete: îşi mărită omul fiica, e un moment unic, biserica e biserică etc. Acum, îmi dau seama că un posedat de draci, cum e Matrozul Chior, nici n-avea ce să caute în Casa Domnului. El trebuia şi încă mai trebuie ,,ars” unde e prins, ca să se lepede de Satana. Aşa şi cu nenorocitul ăsta de neamţ second hand, cu gura lui, încleştată ca un foraibăr. Eu cred că, dacă ar fi putut, l-ar fi huiduit şi George Enescu. N-am să cad în greşeala de a spune: Ce, de festivaluri muzicale avem noi nevoie acum? Ţara arde şi baba (fraulein) se piaptănă. Nu, n-am să spun asta. Întotdeauna trebuie să ne facem timp şi dispoziţie sufletească pentru regina artelor: muzica. Necazul cel mare este că beşniţa asta săsească nu mai face nimic altceva. Nu se duce între grevişti. Nu-l vedem prin pieţe, unde mafia ţigănească îi jupoaie de vii pe ţăranii români. Nu ia de coarne bivolul corupţiei – normal că n-o face, fiindcă ar trebui să-şi dea, singur, pumni în cap, el fiind unul dintre primii 10 bandiţi ai ţării. Şi atunci, ce face? Îşi pune papion la gîtul ăla ţeapăn, care se termină într-o ghebă dezgustătoare, rînjeşte fasolea şi strînge mîini în stînga şi-n dreapta. El se crede Kennedy, deşi e doar o Eva Braun cu pantaloni. Numai poza e de el. Mai mult ca sigur că se studiază în oglindă, în timp ce fiica tovarăşului blănar-securist Lazurcă îşi tot schimba fustele şi taioarele, ca să le bată la popou pe regine, aşa cum o întrecea Elocika Sciukina pe fiica miliardarului american Vanderbilt, în capodopera lui Ilf şi Petrov ,,12 scaune”. Asistăm la cea mai demenţială ilustrare a zicalei ,,A cădea din lac în puţ”. Mai rău de atît nici că se putea.

Cine sare în apărarea monstruosului parazit Klaus Iohannis? Alt meloman de pripas, Adrian Năstase. Şi ăsta colecţionar de case. Şi ăsta minoritar. Şi ăsta plin de bube-n cap. Şi ăsta huiduit pe unde-l prind românii. Ce vă trebuie, mă, spectacole de gală? În rest, le-aţi rezolvat pe toate? Aaa, v-aţi pus la adăpost, voi şi neamurile voastre, pentru 100 de ani şi acum vreţi să faceţi băi de mulţime? Nu ţine figura. Românii nu vă vor ierta nici în mormînt – şi voi ştiţi bine de ce. Incultura voastră muzicală e proverbială: voi credeţi, de pildă, că Oedip e vreun Oenge (ONG) şi că Vox Maris e discotecă. În privinţa lui Căpşună Vodă, treaba stă cam aşa: nu dă el audienţe la amărîţi, aşa că amărîţii şi le iau singuri, făcîndu-i băi de scuipaţi. Şi e numai începutul. În final, dau şi eu cu Huo! – fiindcă am crescut în mahalaua muncitorească Rahova (fostă Podul Calicilor).