Social Media
Publicitate
Publicat la 17 septembrie 2015 in Alte stiri

MESAJE DE CONDOLEANŢE

 

 

Salariaţii Tipografiei Cromoman, locul unde revista „România Mare” şi cotidianul „Tricolorul” văd lumina tiparului, transmit familiei marelui patriot, Corneliu Vadim Tudor, sincere condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ninel Ciupitu,

directorul Tipografiei Cromoman

 

*   *   *

 

Corneliu Vadim Tudor s-a dus… dintre noi! Eu sînt în stare de şoc! Dumnezeu să-l odihnească. Şi care dintre voi se bucură, apoi aşa să vă ajute Dumnezeu! Atît pot să spun acum. Şi nu va dau voie să vă bateţi joc de memoria lui. Orice comentariu neadecvat va fi tratat ca atare! Şi oricare „prieteni” să se abţină de la comentarii indecente. Că pe ăştia, NU-I IERT!

Ruxandra Lungu

 

*   *   *

Au scris ziarele din ţară că a murit un mare patriot. Şi alergaţi să-i puneţi numele întreg. Sînt trist! Nu văd un Tricolor la nici un stîlp. Din cînd în cînd, se aude cîte-un clopot. El, totuşi, a plecat! De ce s-a grăbit atît de tare? A vrut să scrie-n stele? Şi avea atîta treabă pe Pămînt… Sau i-a fost mai drag de Dumnezeu? Pesemne, a fost chemat la Cer să-l facă Mare, mai Mare, aşa cum a vrut să facă şi România! Să aibă grija şi de acolo de noi şi de animale. Ţărîna lui va fi liant în glie. Ne vom uni cu toţii, aşa cum şi-a dorit! Popor român şi moldovean, de peste Prut. Un vis! Ajuns acum, o dată cu moartea lui, un pas spre realitate. Cînd n-o să mai puteţi, o să ţipaţi, fraţii noştri, şi noi vom fi aici să vă primim în braţele noastre! Vă veţi trezi pierduţi, fără Vadim. Ca el nu sînt alţi „nebuni” mai înfocaţi pentru această Ţară Românească. Şi- o să doriţi să nu fi murit. Odihna fie-i uşoară şi plină de pace!

OPREA GEORGE

 

*   *   *

Transmit sincere condoleanţe familie lui Corneliu Vadin Tudor.

GARAIMAN CONSTANTIN SORIN

 

*   *   *

 

Împreună cu majoritatea colegilor mei din Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu sîntem trişti că ne-a părăsit un bun român, Corneliu Vadim Tudor. Poet şi politician, om al cetăţii, acesta nu se temea să spună lucrurilor pe nume, era inteligent, curajos, diplomat, pînă acolo unde se rosteau vorbe grele, prin inexactitatea lor, despre români, România şi Limba Română. Atunci se schimba la faţă şi nu-i mai stătea nimeni în cale, „îmbrăcînd armura de luptător”, invocînd legi, tratate, date istorice. Exerciţiul acesta trebuie, desigur, legat de felul său de a fi, dar şi de calitatea de apreciat pamfletar. Iubit de cei din jurul său, prieteni, colaboratori, reprezentanţi ai instituţiilor ţării, Corneliu Vadim Tudor va rămîne, pentru mulţi români, un mare patriot. Vocea lui puternică se făcea auzită de cei care trebuiau să audă, ba chiar şi de cei care făceau pe surzii. Se simţea capabil să facă mai mult pentru ţară şi popor, pentru că avea dar şi har de la bunul Dumnezeu. Deopotrivă, lăudători şi critici îi vor simţi lipsa după cum, tot împreună, îi vor construi povestea de parcă ar rămîne viu printre noi. Ne-a părăsit prea devreme, cu frumoasele sale taine ale iubirii, ale vieţii, lăsîndu-ne îndemnul de a continua lupta pentru dreptate şi adevăr. Mulţi români îi vor simţi lipsa celui care a crezut în Crăişorul Munţilor, Avram Iancu, despre care vorbea atît de frumos la Ţebea, la Vidra, la Cluj şi în toată ţara. Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dormi în pace, Poete Tribun!

 

Victor Bercea,

Preşedintele Societăţii Cultural-Patriotice

AVRAM IANCU,

din România Cluj-Napoca, 16 septembrie 2015

 

*   *   *

Memorie şi vise! A plecat dintre noi un mare poet, lăsînd un gol mare de tot! Un om cît se poate de complet, pentru unii era despot! Român era, ştim prea bine, limbă ascuţită şi ageră avea! Cît sînge şi putere îi curgeau în vene… Era o întreagă enciclopedie. Nu spun prea multe, pentru că ar fi prea puţin pentru un om atît de mare. Mă duc mai bine să deschid o sticlă de vin, să beau în cinstea omului apus, care nici în ultima clipă nu s-a lăsat răpus. Îmi vei rămîne în memorie ca un mare scriitor. Vieru, Păunescu, Vadim sînt stele nemuritoare, călăuzitoare, şi totuşi căzătoare, dar, în acelaşi timp, înălţătoare. Odihneşte-te în pace, Corneliu Vadim Tudor.

 

Enache Armand Iustinian,

15 septembrie 2015

 

*   *   *

Am fost profund impresionat de moartea lui Corneliu Vadim Tudor. S-a trezit în mine spiritul dac al străbunilor noştri, ca urmare, i-am compus o poezie, pe care cu mare stimă, respect şi drag, faţă de persoana lui Corneliu Vadim Tudor v-o trimit. Putem compara persoana, spiritul acestuia cu simbolul dacic străbun, lupul alb, fapt pentru care am intitulat această poezie „Lupul Alb”.

Simbol străbun Lupul Alb, simbol străbun

O, dacule, Lup Alb, sortit neamului românesc,

Ai primit chemarea străbunilor şi ai plecat,

Zamolxe şi Deceneu, oare te-au chemat?

Tu ne-ai amintit că în noi regii daci s-au întrupat

Şi pentru viitorul nostru s-au jertfit şi s-au luptat

Ne-ai învăţat să fim patrioţi români şi nu nebuni,

Ne-ai învăţat să avem credinţă, atunci cînd sîntem în suferinţă

Ai luptat cum ai ştiut, pentru un vis care oare acum, este un abis?

Dă visul şi crezul lui Mihai Viteazul, visul nostru, al românilor,

Visul României Mari, o Românie mai bună, şi mai tare,

Respectat în orice zare, Lupule Alb, te-ai bătut cu leii,

Te-ai bătut cu fariseii, ai încercat să arăţi un drum,

Pentru bunul tău român, poate ai venit pe astă lume prea devreme,

Ca noi românii să te putem înţelege, Lupule Alb,

Ai plecat dintre noi cu o lacrimă pe obraz, o lacrimă de iubire,

O lacrimă de regret, o lacrimă de speranţă

De ce, Doamne, ni l-ai luat pe Lupul nostru Alb,

Bărbat, iubitor de Ţară şi de Neam?

Oare chiar ne-ai pedepsit,

Că noi l-am oropsit şi nu am respectat ce ne-ai dăruit?

Lupule Alb, dacii te-au chemat?,

Du-te, şi nu fi supărat, pentru că legenda spune…

Lupul Alb renaşte mereu şi mereu,

Pentru a conduce acest popor către un ţel nou

Da, vei renaşte din nou şi ne vei reaminti

Ca în noi dacii s-au întrupat, acel popor minunat, demn şi mîndru

Care a trăit, a muncit pentru libertate şi unitate

S-au jertfit, Lupule Alb, nu fi trist, eşti simbolul nostru străbun

De acolo unde eşti acum, roagă-te lui Dumnezeu,

Ca prin jertfa ta să ne ierte nouă păcatele că nu am preţuit

Ce El ne-a dăruit

Adio, Lupule Alb,

Adio, nu fi trist!

Lupule Alb, simbol străbun, acum, cînd în ceruri ai plecat, oare noi ce am învăţat? Să ne iubim, să ne urîm?

DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ SUFLETUL ÎN PACE ŞI DE ACOLO, DIN CERURI, SĂ VEGHEZE SPIRITUL POPORULUI ROMÂN

Mitrache CĂtĂlin Gheorghe

 

*   *   *

Îmi pare foarte rău că a murit Vadim Tudor! Îl urmăream mereu la emisiunile de la „Te pui cu blondele”. Pentru mine, era o comoara a României, un tezaur! De la el puteam învăţa cum să ne iubim ţara şi s-o apreciem aşa cum o avem. Dumnezeu să-l odihnească.

Georgiana Stan

 

*   *   *

Către tine… MOARTE! Se pare că te-ai prins, nebuno, şi n-ai băut cafeaua pe care ţi-am oferit-o. Dar te anunţ cu fast şi pompă că eu, „Tribunul”, n-am murit! Sfidez cuvîntul ăsta din neanturi şi chiar mă bucur c-am plecat. Acuma văd adevărata faţă a lumii. Şi sînt în ceruri… împăcat. Cu tot respectul pentru tine, te rog să te îndrepţi cît mai curînd către ceilalţi, care fac umbră pămîntului degeaba. Iar eu, din Ceruri îmi continui lupta şi-o să înving într-un final. Toţi cei care merită pedeapsa vor sta la rînd, acolo unde, din păcate, eu nu am loc să odihnesc o minte super-sclipitoare şi-un trup 100% românesc.

Vico Daniela

 

*   *   *

Iertare, Tribunule, mea culpa. Recunosc că te-am considerat exagerat, chiar extremist naţionalist, şi de aceea am fost mereu împotriva atitudinii tale, care, pe alocuri, devia. Asta m-a făcut să mă ţin departe de tot ceea ce reprezentai sau făceai. Regret astăzi că nu am avut inspiraţia să te fi studiat îndeaproape şi, în felul acesta, să te fi înţeles mai bine. Azi, în cîteva ore, am aflat atît de multe despre tot ce a însemnat, a creat sau a influenţat impunătoarea ta persoană şi personalitate, încît să pot spune: cred, cu adevărat, că ai fost un excepţional patriot şi un impresionant om de cultură, şi recunosc astăzi, privind în urmă cu jale, că poate România ar fi ajuns mai bine astăzi, dacă patriotul Corneliu Vadim Tudor ar fi devenit preşedintele ţării, în anul 2000. Bunul Dumnezeu să te odihnescă cu drepţii Lui, întru veşnicie, şi să ne ierte pe noi cei rămaşi în urmă că am greşit judecîndu-te poate prea aspru şi nedrept. Condoleanţe familiei. Condoleanţe, România.

 

Constantin Roman

 

*   *   *

Fie ca odihna veşnică să îi aducă numai bucurii în suflet. Dumnezeu să îl odihnească şi e mare păcat mare că s-a stins din viaţă. O să fiu alături de familia lor şi o voi ajuta, mai ales pe fetele lui şi pe soţia lui. Dumnezeu să îl odihnească în pace.

 

Florin Canigia

 

*   *   *

Cei mulţi vom începe să înţelegem, în anii care vor urma, cine a fost cu adevărat Corneliu Vadim Tudor, care au fost locul, rostul şi misiunea lui. Prefer să mi-l amintesc ca unul dintre cei mai aprigi soldaţi ai Naţiunii Române, care a apărat graniţele ţării mai bine decît ar face-o armele. Mijloacele şi modul prin care s-a făcut auzit nu au fost accesibile tuturor, însă scopul a fost atins aproape de fiecare dată. Prefer să cred că Structurile Naţionale de Apărare au pierdut ieri cel mai puternic, cel mai curajos şi inteligent LUPTĂTOR. E foarte greu să fii înţeles cînd în sunetul ascuţit al armelor te arunci în luptă, mînuind cu virtuozitate şi maximă eficienţă SLOVA. Dumnezeu să te aibă în pază, Generale!

Gelu C.

 

*   *   *

Stimate Corneliu Vadim Tudor, v-am iubit, vă iubesc şi vă voi iubi în continuare, nu pot să cred că aţi murit! Sper să fie doar o glumă de-a dvs., ca să vedeţi cîţi oameni vă iubesc, credeţi-mă, eu vă iubesc enorm. Sînt profund îndurerată de dispariţia dvs. Nu pot crede că îmi voi mai reveni vreodată!

 

Laura Buzescu

 

*   *   *

Cutremuraţi pînă în adîncul sufletului am aflat cumplita veste a plecării dintre noi, la cele veşnice a celui ce-a fost Corneliu Vadim Tudor. Dumnezeu să-l aşeze în loc special, de unde să ne vegheze pe noi, cei l-am iubit şi preţuit!

Condoleanţe familiei îndurerate şi un pios omagiu din partea PRM Petroşani!

 

BEREŞ GHEORGHE,

preşedinte

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
ziare