Social Media
Publicitate
Publicat la 6 iulie 2015 in Alte stiri

La Marea Adunare Naţională Cetăţenii Republicii Moldova cer unirea cu România

 

 

Cetăţenii Republicii Moldova au fost aşteptaţi, duminică, să voteze unirea cu România, în cadrul Marii Adunări Naţionale, organizată la Chişinău, urmată de un marş pe jos spre Prut, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

„Cetăţenii Republicii Moldova au votat Unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naţionale de la Chişinău. Duminică, 5 iulie, toţi cei care au considerat că Unirea este unica salvare în contextul crizei economice, politice şi sociale interne, dar şi în cel regional tensionat, au ieşit în stradă pentru un viitor mai bun”, se arată în comunicatul Platformei, potrivit independent.md. Scopul acestei mari adunări a fost acela de a se arăta susţinerea societăţii civile faţă de proiectul unionist şi de a se arăta partenerilor occidentali care sînt doleanţele societăţii civile dincolo de propaganda dezinformaţională desfăşurată de oligarhia politică şi de către Federaţia Rusă prin mijloacele de informare în massă şi sondaje făcute la comandă cu rezultate deja ştiute. Convocată de Blocul Unităţii Naţionale (BUN), Marea Adunare Naţională a fost a patra astfel de manifestaţie din istoria statului format în urma destrămării URSS. După Marile Adunări Naţionale din 1989, 1990 şi 1991, anul 2015 este momentul cel mai oportun pentru a cere într-un glas Unirea şi pentru a forma o majoritate pregătită să participe la un referendum decisiv. Zeci de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova au protestat stradal în ultimele luni la Chişinău. Ca o consecinţă a acestor manifestaţii, pe 16 mai a fost constituit Blocul Unităţii Naţionale, din 22 de entităţi nonguvernamentale, printre care şi Platforma Unionistă Acţiunea 2012, Mişcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova şi Asociaţia Foştilor Deţinuţi şi Victime ale Represiunilor din Moldova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
  • balicrator

    I-a bagat cineva in seama in Romania ? De la A3 preocupata cu aniversarea a 10 ani si pina la Chiolhanis (nu stiu unde a mai chiolhanit Duminica, stai-ar in git tot ce a crapat) nimeni nu a fost alaturi de fratii nostrii care vor reintregirea neamului (nu neamtului).

  • DAN CONSTANTIN

    Respublika maldavska nu exista,se numeste doar Basarabia si atat.

ziare